Когато преди 2 г пандемията от covid-19 настъпи, звучеше съвсем разумно

...
Когато преди 2 г пандемията от covid-19 настъпи, звучеше съвсем разумно
Коментари Харесай

Няколко умни начина да планирате мечтаната почивка през 2022 г.

Когато преди 2 г пандемията от covid-19 настъпи, звучеше напълно рационално да направиш резервация за отмора през далечната 2022 година Но турбуленцията от периоди на локдауни и разхлабване на ограниченията в композиция с новите варианти на болестта, объркаха и най-гъвкавите в планирането. На всички ни липсват пътуванията по света, само че към този момент вършим проектите за новата година. 

Дали е безвредно да планираме мечтаната отмора през 2022 година?

Коронавирусът се отразява на целия туристически отрасъл и то по целия свят. Една от огромните туроператорски организации On the Beach разгласи годишни загуби от 20 млн евро и всичко това на фона на към момента несигурното бъдеще за бранша и плахото възобновяване. Разбира се, всичко е несигурно от стопанската система, политическите решения и личното ни здраве, само че по-задълбочен взор по какъв начин да подходим, може единствено да е от помощ за положителното обмисляне.



Дали ще се трансформират рестриктивните мерки за пътуване от в този момент до февруари 2022 година?

В северното полукълбо в този момент е ред на зимния туристически сезон и множеството хора към този момент са създали резервации за януари и февруари. Австрия, Франция и Италия постановиха нови условия за проби за чужденци, без значение от съществуването на зелен документ. Англия ще разгласява своите нови ограничаващи ограничения за 2022 г на 20 декември. Британските туроператори обаче оповестяват, че множеството пътувания са изместени и предплатени за края на ски сезона – за февруари и март заради опасенията на туристите от новия вариант омикрон. Голям интерес има и за пътувания за Великден.



Кои са най-безопасните дестинации за 2022 година

Заради най-ниските равнища на инфектирани Лапландия остава в зелената зона и и нтерес от страна на туристите не липсва. Франция изиска проби за туристите, идващи от Англия. Съединени американски щати настояха за антигенен тест преди заминаването за всички туристи, които ще идват на тяхна територия, а Англия упорства всички задгранични туристи да си вършат проби на всеки 2 дни, без значение дали имат зелен документ.

Много задокеански пътувания обаче бяха анулирани за идващия сезон. Суперпопулярни станаха Коста Рика, островите Кук, Исландия и Шри Ланка. Всички туристи обаче към този момент си вършат застраховка за риск от covid-19 за отлаганте на пътуването заради вируса. И всички се съгласяват, че това към този момент е неизбежно.
Как да резервираме почивка за 2022 година?
Ситуацията в Южна Африка сподели какъв брой несигурно може да бъде всяко планиранe, без значение какъв брой сме осведомени. В момента в южната африканска страна е лято и ползата за пътувания беше голям от туристи от целия свят, само че появяването на омникрон промени всичко. Все отново, наблюдавайте страните, които желаете да посетите и се информирайте за хода на вируса. Опитните туристи вършат редом 2 или 3 проекта за обособени дестинации, с цел да могат бързо да се пренасочат, в случай че нещо се обърка.

Най-сигурно е да се работи с туристическа организация, която е медиаторът за цялото пътешестване, поучават от брашна. Така няма да загубите парите си, а ще си ги вземете назад от туроператора, който самичък ще поеме негативите на обстановката и ще търси своите решения.

Да си направя ли ковид-застраховка?

Всички туристически специалисти натъртват на значимостта на тази застраховка. Но не всички условия са идентични. Как да разберете коя компания какво покрива? Повечето застраховки за пътешестване се касаят за анулация на пътуването поради заразяване с covid-19. Ако обаче пътуването се отсрочва поради локдаун, туристическата компания би трябвало да възстнанови цялата сума сама поради неосъществено пътешестване.

Застрахователните комапнии имат логаритъм, с който скалират страните по риск, само че това зависи от момента на подписване на застраховката. Затова туристическите компании приканват хората да създадат застраховките си за пътешестване директно преди заминаването, с цел да имат съответно покритие за страната, където ще обитават.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР